Menu

Handige tips voor het draadloos opladen van uw toestel

Als u de hele dag van uw toestel gebruik wilt maken is een volle batterij wel zo fijn. Intensief gebruik onderweg – bellen, appen, bestanden delen – kan de accu echter snel uitputten. Tussentijds opladen is dan erg handig, zeker als dat ook draadloos kan. En dat is tegenwoordig makkelijker dan ooit. Met deze tips blijft u de hele dag bereikbaar en productief.

Meer dan een gimmick
Het draadloos opladen van toestellen is niet zomaar een grappige gimmick. Het biedt wel degelijk een aantal interessante voordelen. Zo maakt deze techniek een einde aan de bekende kabelproblematiek. Denk aan de beruchte verwarring tussen micro usb en het vrij identiek ogende usb type-c. U neemt in uw haast nooit meer per ongeluk de verkeerde oplader mee. In plaats daarvan ervaart u het gemak van een universele oplader. Ook voorkomt u dat u komt te zitten met versleten kabels als gevolg van intensief gebruik.

Draadloos opladen biedt veel gebruiksgemak
Tegenwoordig hebt u keuze uit diverse draadloze opladers. Het is wel verstandig te kiezen voor een oplader die voorzien is van de Qi-standaard voor draadloos opladen. Die plugt u eenvoudig in het stopcontact. Door uw device er op te leggen wordt het opgeladen. Handig is dat u uw toestel veel makkelijker kunt blijven gebruiken. Zo plaatst u de oplader makkelijk op uw bureau. Een goed voorbeeld is de Wireless Fast Charger van Samsung. Deze kunt u ook in staande positie gebruiken, zodat u makkelijk kunt reageren op appjes en notificaties. Daarmee zijn draadloze opladers een gebruiksvriendelijke toevoeging aan de werkplek.

Kies voor Samsung-toestellen met Wireless PowerShare

De Samsung Galaxy S10, S10+, Note10 en Note10+ zijn voorzien van Wireless PowerShare. Hiermee kunt u toestellen opladen door ze op een ander toestel te leggen. Dat is handig als een accu nog helemaal vol is en de andere bijna leeg. Deze oplossing is dan ook ideaal tijdens mobiel werken in teamverband. Er is geen kabel voor nodig om de bereikbaarheid van het gehele team optimaal te houden.


Tags: Mobiel